Naslovna slika
Portal za kulturu prostora
Prijava Registracija petak ⁄ 22.08.2014     Naslovna slika
 
 
 

VRTNE FONTANE

Za one željne promjene u svom vrtu i životu, za romantične sanjare i nostalgičare idealno je rješenje izrada kaskade, slapova, jezera ili potoka u svom okružju, za čijom bi ljepotom trebali tragati kilometrima. Ovako, mogu si ih priuštiti svakoga jutra ili u smiraj dana u vlastitom dvorištu.

Neugledan zid ili pozadinu prostora vizualno će odijeliti ili prikriti preljevne stijene ili preljevni zidovi, koji će uz to dodatno obogatiti vaš životni prostor. Ovakve dinamične dekorativne elemente u prostoru možete upotpuniti prema vlastitoj želji dodatnim vodenim efektima, poput podvodne rasvjete.

Tvrtke specijalizirane za izradu i postavljanje vodenih objekata ponudit će vam cjelovita rješenja i projekte uz  mogućnost odabira biljaka, cjelovito hortikulturno uređenje kao i izradu kamenjara, kamenih staza, puteljaka, mostića i drugih elemenata prostora koji će ga dodatno uljepšati. Jedna od onih od kojih sigurno možete očekivati ovako cjelovitu ponudu je tvrtka Niveto. 

Svi vodeni objekti mogu biti izrađeni od prirodnog kamena ili u kombinaciji prirodnog i umjetnog materijala. Kaskade su izrađene u kombinaciji umjetnih materijala, zbog trajnosti i čvrstoće, i prirodnog drobljenog kamena, zbog prirodnog izgled i dekoracije. Izrađuju se u raznim prirodnim bojama kamena, od smeđe, zelene i bijele, do bordo i žute.

Kaskade daju prirodan ugođaj šuma vode, potoka u Vašem vrtu i udovoljavaju Feng Shui filozofiji. S proizvodnjom gotovih elemenata koje kupac može sam montirati i bez stručne pomoći, prvi u Hrvatskoj počeli su u tvrtki Niveto gdje kažu kako su spremni izraditi bilo koji oblik i prema najzahtjevnijim željama kupaca.

Jedinstveni i originalni materijal može izdržati ekstremne razlike u temperaturama bez dodatne zaštite i pokrivanja preko zime, za razliku od betonskih ili kamenih fontana.
Fontane izrađene od ovog materijal besprijekorno su vodootporne i čvrste te nikada ne mijenjaju oblik bez obzira na vanjske utjecaje. Otporne su na manje mehaničke udarce te na agresivne kemikalije i sol. Donji premaz pruža im zaštitu protiv truljenja, a s gornje su strane zaštićene premazom koji sprječava penetraciju algi u kamen i omogućava vodonepropusnost.

Svaka izrađena fontana unikatni je ručni rad, čiji su dizajn i izrada zaštićeni. Zbog glatkih i ravnih površina jednostavne su za održavanje i čišćenje, za razliku od kamenih jezera i kaskada koje imaju puno škrapa i utora u kojima se nakuplja smeće i razne druge organske i anorganske nečistoće te bakterije i virusi. Također, lagane su za transport u dijelovima te omogućavaju montažu za samo pet minuta.

Odlukom za neki od vodenih objekata od prirodnog kamena, na raspolaganju vam je veliki izbor raznih vrsta kamena. Osim što djeluje vrlo dekorativno kamen jamči prirodan izgled, a kako se ne bi narušila prirodnost ambijenta, postoji mogućnost fugiranja u boji kamena.

Ova vrsta izvedbe jamči zaštitu od prodora krtica i antibakterijsku zaštitu. Uz krutu izolaciju
za loše izrađene „uradi sam“ objekte, tu su i folije debljine 1-2 mm koje se vare na licu mjesta, prema obliku jezera ili potoka. Takva montaža pruža znatnu uštedu, a prilagođavanje folije obliku terena na licu mjesta omogućuje vam jezero bez preklopa, faldi i raznih drugih neravnina. U Nivetu jamče beskonačan izbor mogućnosti, a uz to daju i 10 godina garancija na vodonepropusnost svojih vodenih kreacija.


  NIVETO d.o.o.
  Sjedište:
Šuškovićeva 76,
10040 Zagreb

Trgovina "NIVETO" P1
Trgovina i izložbeni prostor
Av Dubrava 167,
10 000 Zagreb, Hrvatska
Tel./Fax: 01/48 18 362

prodaja@niveto.hr
 
Da biste vidjeli ovaj �lanak trebate postati registrirani �lan portala za kulturu prostora - UrediDom.com.
Informacije o tome kako postati registrirani �lan - prijava.

Autor: Sponzorirani članak
Datum objave: 24.07.2007

Broj pregleda: 39610
Pojavila se pogreška.
Error: Unable to load the Article Details page.

 
Vaš vrt mora biti mjesto gdje ćete se osjećati ugodno i opušteno, gdje ćete moći pobjeći od svakodnevnih problema i obveza, i svoje slobodno ...
09.01.2009


Ako ste željeli biti drugačiji od svojih susjeda, sigurno vas je uhvatila depresija kada ste u brojnim prodajnim centrima u Hrvatskoj pokušali ...
12.08.2008


U travnju, a najkasnije do početka lipnja vrijeme je za uređenje balkona i sadnju cvijeća koje će ga uljepšavati sve do jeseni. Postoji nekoliko ...
17.07.2008


Ako tražite novi način osvjetljenja svog dvorišta ili pristupne staze do vaše kuće, sa solarnim kockama koje emitiraju svjetlost učinit ćete to na ...
23.05.2008


Nakon odmora od blagdanskog odmora, a uoći očekivanog buđenja vegetacije, u veljači počinju intenzivni radovi u vinogradu i voćnjaku. Vrijeme je ...
29.01.2008


>> PRIKAZ SVIH ČLANAKA IZ KATEGORIJE
  PODRUČJA ⁄ VRT I OKUĆNICA detalji powered by VOGON - dizajn Ivan Magić Sva prava pridržava M media.